Aquesta web resta tancada en espera d'administradors agosarats. Contacta'ns
Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquesta web usa cookies. Tancar | Més informació
Tot sobre la Bisbal d'Empordà i pobles veïns
capçalera
 Trobada de cultura popular i tradicional
 Fotos de la rua de carnaval, 19.03.10
Detalls del Mundial
Terrissa de la Bisbal
El Convent el dia de la nevada

Cerca a totbisbal


Afegir article
Registrar-se
Accés usuaris

Recuperar dades

L'emissora de la Bisbal d'Empordà i pobles veïns La televisió de la Bisbal d'Empordà i pobles veïns  Vols gestionar "un altre tot"? Què és guifi.net i com te'n pots beneficiar

  L'article    
vinetaPetició de ple extraordinàri per tractar la problemàtica de l'aigua
Sinopsi
Petició de ple extraordinàri impulsat pels grups d'Independents-PSC, Compromís i Convergència i Unió del municipi de la Bisbal per tractar la problemàtica de la contaminació de l'aigua de boca que la fa no-apta pel consum humà.

El dijous 4 d'agost de 2016 ens assabentàrem, com tots els bisbalencs i bisbalenques, que en les anàlisis practicades a les aigües que serveixen per abastar la nostra ciutat s'hi han detectat dos productes fitosanitaris en quanties superiors a les permeses legalment.

L'endemà vam llegir declaracions de l'alcalde de la ciutat en les que afirmava que aquestes eren les segones anàlisis en què l'aigua presentava uns nivells de pesticida molt per sobre del que permet la llei com a tolerables pel consum humà, amb el que es confirma que als ciutadans bisbalencs se'ns ha amagat durant uns dies una situació de risc important per a la salut.

En comprovar, a més, que tot i les manifestacions realitzades als mitjans de comunicació municipals, la informació facilitada als conciutadans era molt escassa, que no s'havia repartit el ban d'alcaldia informatiu a gran part dels barris de la ciutat i que no hi ha aprovada tampoc cap tipus de mesura per part del govern municipal per pal·liar els efectes negatius d'aquesta circumstància a la població municipal, els vuit regidors que composem els tres grups municipals de l'oposició, hem acordat la presentació d'una petició conjunta per celebrar un ple extraordinari el dijous vinent en finalitzar el que ja hi havia previst per l'equip de govern, on proposem l'adopció dels acords següents:

1. Que de forma immediata es posi a disposició de tots els ciutadans, i especialment dels col·lectius vulnerables, amb dificultats econòmiques o físiques (per malaltia, mobilitat reduïda....), el repartiment d'aigua potable mitjançant camions cisterna, o qualsevol altre mitjà que garanteixi la prestació adequada d'aquest servei.

2. Reprovar l'actuació del govern municipal en amagar a la ciutadania, durant uns dies, l'existència d'anàlisis de l'aigua que determinaven que no era apta per al consum humà, posant en risc la salut pública.

3. Que s'adoptin mesures urgents per restablir la qualitat de l'aigua en xarxa del municipi de la Bisbal.

4. Que es prenguin mesures permanents com la utilització única o principal de la planta de Fontanilles, finançada parcialment amb recursos de l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà.

5. El compromís del govern municipal de gestionar la compensació en la factura de l'aigua de les despeses extraordinàries assumides pels ciutadans pel deficient servei prestat i per la manca de qualitat de l'aigua.

6. Obrir expedient informatiu i/o col·laborar amb el Departament de Sanitat de la Generalitat de Catalunya, en l'esclariment dels fets, l'origen de la contaminació de l'aqüífer i depurar responsabilitats civils i criminals als responsables de la contaminació

7. Que es posin a disposició de la ciutadania totes les dades que hi ha fins al moment respecte a les anàlisis de l'aigua d'abastament, així com que es demani informe als serveis tècnics de la Junta Central d'Aigües Baix Ter de la que forma part l'Ajuntament de la Bisbal.

8. Que es garanteixi que a partir d'aquesta data, les dades de les anàlisis es penjaran en temps real a la web municipal i, en cas que qualsevol dels paràmetres superi els llindars establerts a la normativa, se'n donarà compte immediat a la població, a través dels mitjans de comunicació locals, mitjançant bans d'alcaldia a repartir en un termini màxim de 24 hores des de la comunicació de les anàlisis, i amb els mitjans tecnològics personalitzats que l'Ajuntament es compromet a instaurar abans de final del 2016.

Tot i que la petició es realitzarà per registre d'entrada el dilluns vinent, aquest acord es va comunicar el passat divendres als regidors de l'equip de govern.


     
     
   
Autor/a Independents per la Bisbal-PSC/ Compromís x La Bisbal i Convergència i Unió
Tema Ciutat
06.08.2016
 


 Sindicació als articles de totbisbal    T'expliquem què és l'RSS whatsapp
totbisbal és un projecte independent compromès amb la comunitat, sense cap suport institucional.
És possible pels ajuts dels socis, empreses que s'hi anuncien i, principalment,
per la tasca no remunerada del seu equip i col·laboradors.

totbisbal.com/articles/detallsarticles.php?nIdArticle=947
totbisbal.com 2004-2022 - Plaça Major 2, 1r A - 17100-La Bisbal d'Empordà- Tel. 669505953