Aquesta web resta tancada en espera d'administradors agosarats. Contacta'ns
Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquesta web usa cookies. Tancar | Més informació
Tot sobre la Bisbal d'Empordà i pobles veïns
capçalera
 Caminem per la Marató
 La Festa de segar i batre 2012
 Concert de Gospel 2009
Terrissa de la Bisbal
Església de Sant Cebrià dels Alls

Cerca a totbisbal


Afegir article
Registrar-se
Accés usuaris

Recuperar dades

L'emissora de la Bisbal d'Empordà i pobles veïns La televisió de la Bisbal d'Empordà i pobles veïns  Vols gestionar "un altre tot"? Què és guifi.net i com te'n pots beneficiar

  L'article    
vinetaSobre la sessió informativa de l'aigua
Sinopsi
Aquesta és una opinió personal sobre la sessió informativa de l'aigua de la Bisbal que tenia lloc aquest dimarts. Exposo les meves impressions de l'acte, després d'assistir per primera vegada a un esdeveniment d'aquestes característiques.

Ahir vaig assistir a la sessió informativa sobre l'aigua de la Bisbal perquè m'interessava veure què hi tenia a dir la gent, sobre el tema. I he de dir que en vaig sortir molt sorprès, però no pas en el sentit positiu de la paraula.

Durant una hora i mitja, el que podria haver estat una oportunitat per fer un debat serè sobre la qüestió, exposar les preocupacions de cadascú i informar-se sobre possibles solucions, va convertir-se en una olla de grills plena de retrets del públic cap als ponents (entre els quals hi havia experts, membres de l'equip de govern, l'alcalde i responsables de Sorea) i on no hi va haver cap mena de respecte ni educació.

L'equip de govern amb prou feines havia pogut expressar-se que ja va rebre interrupcions per part dels assistents, uns talls que van continuar fins que es va passar al torn de preguntes. “Deixeu parlar el poble”, deien. Molt bé, però tant important és poder parlar com saber escoltar. I ahir no tothom ho tenia clar, això. Em va saber greu veure com alguns van perdre el respecte envers els altres i van fer befa a viva veu dels qui s'asseien a la taula, ratllant l'insult. Em va saber greu sentir comentaris de molt mal gust i d'allò més desafortunats per part del públic. Hi va haver moments de vergonya aliena i d'incredulitat.

Vaig veure els assistents indignats, irats, alarmats, sense gens de ganes d'escoltar. Un públic desinformat, que semblava no voler entendre que la recomanació de no beure aigua de l'aixeta és simplement una qüestió de procediment i que, tal com va dir un dels experts, no s'ha demostrat que la concentració d'herbicides en els valors que s'han detectat sigui realment perjudicial per a la salut. L'aigua està contaminada, certament, però n'hi ha que només s'han quedat amb aquesta frase, i s'ha creat una situació d'alarma que no té ni cap ni peus.

Potser ens hauríem de calmar tots plegats, no quedar-nos amb el primer que ens diuen o que sentim i, en lloc de tirar-nos els plats pel cap, valdria més que treballéssim per resoldre el problema. Alguns només semblaven interessats en trobar "culpables": i si ens preocupéssim més per les solucions? A veure si al final farem valer allò de "als de la Bisbal, tant els hi fa quedar bé com mal".


     
     Enllaços d'interès
   
Autor/a Roger Font
Tema Opinió
10.08.2016
 
 
Ser? Desaparèixer? Canviar a temps
L'Ajuntament de la Bisbal es compromet a bonificar el rebut de l'aigua Sindicació als articles de totbisbal    T'expliquem què és l'RSS whatsapp
totbisbal és un projecte independent compromès amb la comunitat, sense cap suport institucional.
És possible pels ajuts dels socis, empreses que s'hi anuncien i, principalment,
per la tasca no remunerada del seu equip i col·laboradors.

totbisbal.com/articles/detallsarticles.php?nIdArticle=950
totbisbal.com 2004-2022 - Plaça Major 2, 1r A - 17100-La Bisbal d'Empordà- Tel. 669505953