Aquesta web resta tancada en espera d'administradors agosarats. Contacta'ns
Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquesta web usa cookies. Tancar | Més informació
Tot sobre la Bisbal d'Empordà i pobles veïns
capçalera
 Concurs de fotografia de la Festa Major 2008
Junts amb la Marató de TV3 (25 fotos)
Detalls del Mundial
Terrissa de la Bisbal
Església de Sant Cebrià dels Alls

Cerca a totbisbal


Registrar-se
Accés usuaris

Recuperar dades

L'emissora de la Bisbal d'Empordà i pobles veïns La televisió de la Bisbal d'Empordà i pobles veïns  Vols gestionar "un altre tot"? Què és guifi.net i com te'n pots beneficiar

escut  Detalls de notícies
Hemeroteca de notícies

L'alcalde de la Bisbal, Lluís Sais, s'acull al dret a no declarar pel referèndum

Rebia recolzament ciutadà, d'ERC, i d'altres grups municipals

◊ LA BISBAL.- L'alcalde de la ciutat, Lluís Sais, compareixia aquest dijous al Palau de Justícia de Girona després que dimarts 19 de setembre rebés la citació com un més dels alcaldes catalans investigats per la Fiscalia per un presumpte delicte de desobediència, prevaricació i malversació de cabals públics en relació amb el referèndum convocat pel pròxim 1 d'octubre. Rebia el suport d'unes 200 persones abans d'entrar, entre ells regidors dels grups municipals d'ERC, de la CUP i de Compromís-PDeCAT

Abans de marxar a Girona, tenia lloc una concentració a la plaça de l'Ajuntament de la Bisbal a la que que assistia un centenar de persones. Minuts més tard alguns es dirigien a peu a agafar un autobús organitzat per la secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya que sortia de la plaça Carreras Dagas.

Sais compareixia a les deu del matí. Si bé s'acollia al seu dret de negar-se a declarar, aquest mitjà hi intentava parlar per recollir les seves impressions i conèixer com valorava la situació. L'alcalde agraïa, abans de sortir de la Bisbal, sentir-se acompanyat per la població i afegia que "molt probablement haurem de continuar sortint al carrer, perquè el carrer és el terreny on nosaltres guanyarem aquest procés que hem iniciat i la nostra llibertat, la llibertat de poder decidir el nostre futur lliurement". El batlle va signar el 7 de setembre el decret de suport al referèndum, aprovat també en ple extraordinari.

Aquest mitjà contactava també amb els alcaldes de Forallac, Josep Sala, i de Cruïlles, Salvi Casas, els quals manifestaven que de moment encara no havien rebut la citació per comparèixer davant de la Fiscalia. Sala deia que problablement han començat pels consistoris més grans, i afegia, amb humor, que està "en llista d'espera". totbisbal tractava de comunicar també amb l'alcaldessa de Corçà, Carme Güell.

Suport de la Diputació de Girona als alcaldes

Si bé només han declarat els alcaldes baixempordanesos de Palafrugell i de la Bisbal, a la província en són alguns més. En aquest sentit, el president de la Diputació, Pere Vila, expressava en el plenari de dimarts el suport de l'ens als 222 ajuntaments gironins, idea que secundaven la resta de grups, i la seva posició contrària a l'ús de l'estat de dret "contra els interessos de la ciutadania".

Temes relacionats

Concentració de suport a l'alcalde de la Bisbal (vídeo) 
Empaperem la Bisbal (vídeo)

Ignasi Corney Oller
redactor@totbisbal.com - @ignasicorney
Editor i coordinador de continguts.

Última actualització: 22.05 h del dia 21.09.2017

Si reproduïu el contingut d'aquest article us demanem explícitament que citeu la font com a totbisbal.com, d'acord amb la llicència Creative Commons.

 Sindicació a les notícies de totbisbal    T'expliquem què és l'RSS whatsapp
totbisbal és un projecte independent compromès amb la comunitat, sense cap suport institucional.
És possible pels ajuts dels socis, empreses que s'hi anuncien i, principalment,
per la tasca no remunerada del seu equip i col·laboradors.

totbisbal.com/noticies/detallsNoticies.php?nIdNoticies=2478
totbisbal.com 2004-2022 - Plaça Major 2, 1r A - 17100-La Bisbal d'Empordà- Tel. 669505953