Aquesta web resta tancada en espera d'administradors agosarats. Contacta'ns
Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquesta web usa cookies. Tancar | Més informació
Tot sobre la Bisbal d'Empordà i pobles veïns
capçalera
 Estrenant el passeig d
Sortida de 225 bisbalenques cap a Sevilla
XII Concurs de fotografia Festa Major de la Bisbal
 II Mostra de bestiari infantil de Catalunya, 27.06.09
 Incendi a Sant Cebrià de Lladó, 08.04.11

Cerca a totbisbal


Afegir article
Registrar-se
Accés usuaris

Recuperar dades

L'emissora de la Bisbal d'Empordà i pobles veïns La televisió de la Bisbal d'Empordà i pobles veïns  Vols gestionar "un altre tot"? Què és guifi.net i com te'n pots beneficiar

  L'article    
vineta'España, antes roja que rota'
Sinopsi
L'autora sintetitza les últimes accions dutes a terme per l'Estat en relació amb el referèndum d'autodeterminació de Catalunya, i anima a anar a votar el pròxim 1 d'octubre.

La dictadura franquista continua vigent amb els fills, néts, amics i coneguts d'aquells que van mentir, prevaricar, corrompre, amenaçar, inhabilitar, perseguir la llibertat d'expressió, empresonar, exiliar, denigrar, reprimir, torturar i assassinar milers de persones que lluitaven per enderrocar la dictadura i poder viure en democràcia.

Ja n'hi ha prou de fer-nos passar bou per bèstia grossa! Que ningú s'enganyi: estem en un estat sense llibertat en què es continua mentint, prevaricant, corrompent, amenaçant, inhabilitant, perseguint la llibertat d'expressió, denigrant, reprimint i, si encara no han empresonat a ningú és perquè no s'atreveixen per por a la reacció internacional.

No pot ser que després d'haver estat cinc anys i mig exiliada, ara fa 45 anys, a causa de la meva lluita contra el franquisme, la independència de Catalunya i els Països Catalans i una societat socialment justa, hagi de tornar a passar per una dictadura amb nom de democràcia. S'ha de denunciar i que tot el món sàpiga què és el govern espanyol i qui el dirigeix.

Em pregunto quin estat democràtic anul·la sistemàticament totes les lleis que aprova el Parlament de Catalunya, posa multes milionàries als responsables d'haver organitzat la consulta del 9N, prohibeix als mitjans de comunicació d'informar de tot el que faci referència al referèndum, prohibeix als milers de càrrecs públics catalans, a les empreses i a tots els particulars de col·laborar amb l'1-O, escorcolla diaris i impremtes, envia el 75% (751) dels alcaldes a la fiscalia i els amenaça d'empresonar-los si no acaten l'ordre, intimida els treballadors públics per carta i telèfon, prohibeix tots els actes en els quals es debati sobre el referèndum o el dret de l'autodeterminació, suprimeix el web del referèndum que tenia la Generalitat, requisa cartells de propaganda de l'1-O, cita al major del Mossos d'Esquadra per ordenar-li que han de prendre les mesures necessàries per intervenir tot el que serveixi per preparar el referèndum  (urnes, paperetes, sobres instruccions per a les meses, ordinadors, etc.), anuncia que tallaran l'electricitat dels col·legis electorals, envia la Guàrdia Civil a escorcollar Unipost sense ordre judicial ni secretari judicial, insta la Policia Municipal a arrencar pancartes, cartells i banderoles dels balcons de les cases d'alguns pobles, intervé les finances de la Generalitat (aplicació de la suspensió de la Generalitat sense passar per cap òrgan judicial), intervé les targetes de crèdit dels alts càrrecs de la Generalitat, escorcolla conselleries i departaments de la Generalitat, deté càrrecs públics i tècnics i els escorcollen el domicili particular, fiscalia dona el comanament dels mossos al ministeri de l'interior, cada dia arriben més policies i guàrdia civil de tot l'estat espanyol,  etc.

L'única diferència que hi ha amb el franquisme és que, en aquests moments, no ens torturen (tot i que hi ha un llarg historial de tortures durant aquests 40 anys de “democràcia”) ni ens afusellen.

Quin demòcrata pot estar al costat d'aquest govern espanyol inepte que només sap reprimir i judicialitzar un conflicte polític?

D'altra banda, es moren de manera misteriosa algunes de les persones que tenen causes pendents per corrupció i es crema la Ciutat de la Justícia de València, on hi ha una part dels expedients d'aquests casos, justament el dia que no hi ha l'alarma connectada. Al mateix temps, quan fan comparèixer el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, al Congrés dels Diputats, és capaç d'afirmar, amb tot el cinisme, que tot i ser el president del PP, no sap res ni de les il·legalitats que han fet a nivell comptable, ni de les caixes B, ni de res de res. Paral·lelament es gasten impunement el fons de reserva de les pensions, no inverteixen els diners pressupostats en les infraestructures (trens, carreteres, etc.), el Tribunal Constitucional refusa els recursos de recusació que els fa la Presidenta del Parlament, primer, i el President de la Generalitat, després. Munten l'entramat polític, policial i judicial per organitzar l'operació Catalunya a partir de mentides i informes falsos. També venen armes als països àrabs i no compleixen els acord internacionals d'ajuda al refugiats i un llarg etcètera que no acabaríem mai. Tot un exemple del que no és democràcia!

La història es repeteix i tornem a estar en una dictadura, això sí, més subtil, amb una cara més amable, però una dictadura que només sap imposar les seves lleis a força de repressió.

No vull continuar sent una súbdit d'un estat mesquí que només ens vol per treure'n profit. Vull viure en un país lliure en el qual puguem construir una societat justa, moderna, que respecti les diferències, on tothom hi tingui cabuda.

Per tots aquests motius i molts d'altres, el dia 1 d'octubre aniré a votar, i animo tots els demòcrates perquè ho facin.


     
     
   
Autor/a Elisenda Romeu i Oller
Tema Opinió
24.09.2017
 


 Sindicació als articles de totbisbal    T'expliquem què és l'RSS whatsapp
totbisbal és un projecte independent compromès amb la comunitat, sense cap suport institucional.
És possible pels ajuts dels socis, empreses que s'hi anuncien i, principalment,
per la tasca no remunerada del seu equip i col·laboradors.

totbisbal.com/articles/detallsarticles.php?nIdArticle=976
totbisbal.com 2004-2022 - Plaça Major 2, 1r A - 17100-La Bisbal d'Empordà- Tel. 669505953