Aquesta web resta tancada en espera d'administradors agosarats. Contacta'ns
Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquesta web usa cookies. Tancar | Més informació
Tot sobre la Bisbal d'Empordà i pobles veïns
capçalera
 Trobada de cultura popular i tradicional
 Galeria de la Fira 1 de Maig 2008
Detalls del Mundial
Carbonera i rajoleria de Forallac 2011
El castell a la posta

Cerca a totbisbal


Afegir article
Registrar-se
Accés usuaris

Recuperar dades

L'emissora de la Bisbal d'Empordà i pobles veïns La televisió de la Bisbal d'Empordà i pobles veïns  Vols gestionar "un altre tot"? Què és guifi.net i com te'n pots beneficiar

  L'article    
vinetaCristianisme i masclisme
Sinopsi
La supremacia del més fort és una llei natural, però també ho és la gravetat i volem.

El masclisme és una categoria de la violència, la qual s'exerceix pels homes, considerats més forts, sobre les dones quina constitució física se suposa més feble. La supremacia del més fort és una llei natural, però també ho és la gravetat i volem. Es pot dir que la cultura és el fruit de neutralitzar aquestes lleis naturals, de desobeir-les, de no sotmetre'ns servilment a elles. No obstant això, sota aquesta fosca i antiquíssima llei, la del més fort, van néixer i es sustenten els grans imperis i les grans religions que els beneeixen. Les pròpies constitucions dels estats moderns estan impregnades d'aquesta sinistra llei. Només cal pensar, donat el tema que ens ocupa, que consagren com a forma de família la constituïda per dos cònjuges, una dona i un home i, per si això no fos suficient provocació, afavoreixen legalment a l'home, excepció feta dels últims i humils avenços en alguns països.

Al llarg de la història les religions i en general les superestructures culturals, han anat justificant la supremacia del més fort en aquest nucli bàsic de convivència, a força de injuriar i menysprear la condició femenina.

Sol entendre's com 'cristianisme' al conjunt de creences, dogmes i preceptes imposats per l'emperador Constantí en tota la geografia del seu imperi, i les conseqüències jurídiques, econòmiques, polítiques i socials, van seguir sent imposades pels seus hereus, ja es tracti d'emperadors , papes, reis o magnats de qualsevol pelatge. Fins a tal punt és així que, avui dia, dominen la pràctica totalitat del globus.

El 'cristianisme', de manera molt semblant a com ho fa el 'islamisme' i altres religions, s'ha encarregat i s'encarrega que en la consciència col·lectiva quedi sòlidament instal·lada la idea que la dona és simplement un mecanisme de reproducció al servei dels homes i el seu plaer.

 

"A la dona va dir (Déu): Multiplicaré en gran manera els dolors en els teus embarassos, amb dolors donaràs a llum als fills, i el teu desig serà per al teu marit, i ell es ensenyoreará de tu".

Gènesi 03:17

"Quan la dona tingui flux de sang, i el seu flux sigui en el seu cos, set dies estarà apartada; i qualsevol que la toqués quedarà impur fins al vespre, tot allò sobre que jaguese mentre estigués separada quedarà impur ... "

Levític 15:19 i 20

"Perquè la dona casada està subjecta per la llei al marit mentre aquest viu: però si el marit mor, ella queda lliure de la llei del marit."

Romans 7: 2

"Les vostres dones callin en les congregacions; perquè no els és permès parlar, sinó que estiguin subjectes, com també la llei ho diu.
I si volen aprendre alguna cosa, preguntin a casa als seus marits; perquè és indecorós que una dona parli en la congregació. "

Corintis 14: 34 & 35

"¿I no saps tu que ets una Eva? La sentència de Déu sobre aquest sexe teu viu en aquesta era: la culpa ha de necessàriament viure també. Tu ets la porta del dimoni; ets la que va trencar el segell d'aquell arbre prohibit; ets la primera desertora de la llei divina; ets la que va convèncer a aquell a qui el diable no va ser prou valent per atacar. Així de fàcil vas destruir la imatge de Déu, l'home. a causa del teu deserció, fins i tot el Fill de Déu va haver de morir.”

Tertulià. "De Culta feminarum", 1.1

"És Eva, la temptadora, de qui hem de cuidar-nos a tota dona ... No arribo a veure quina utilitat pot servir la dona per a l'home, si s'exclou la funció de concebre nens."

"Les dones no han de ser il·luminades ni educades en cap forma. De fet, haurien de ser segregades, ja que són causa de insidioses i involuntàries ereccions en els sants homes."

Sant Agustí d'Hipona.

"Les seves cares són com vent abrasador, i les seves veus xiulets de serp, però també apliquen encanteris nefastos a incomptables homes i animals. I quan es diu que el seu cor és una xarxa, s'està parlant de la malícia insondable que impera en els seus cors. "

Sant Ambròs

"Tinguin els seus fills i facin com puguin, si moren, beneïdes siguin, perquè segurament moren enmig d'una noble tasca i d'acord a la voluntat de Déu ... Així veuen vostès com són febles i poc saludables les dones estèrils; aquelles beneïdes amb molts nens són més saludables, netes i alegres. Però si eventualment s'esgoten i moren, no importa. que morin donant a llum, que per això estan. "

Martí Luter

"L'organisme de les dones està disposat al servei d'una matriu; l'organisme de l'home es disposa per al servei d'un cervell.”

Federico Arvesu, médico jesuita

"Sé que a les dames els fa mal sentir això, però si es casen, han acceptat el lideratge d'un home, el seu espòs. Crist és el cap de la llar, i el marit és el cap de l'esposa, i així és com són les coses, punt.

El feminisme és ... un moviment socialista contrari a la família, que estimula les dones a abandonar als seus marits, matar els seus fills, practicar la bruixeria, destruir el capitalisme i a convertir-se en lesbianes. "

Pat Robertson. Teleevangelista i multimilionari

"Un home té clar el que vol i fa el que sigui per obtenir-ho sense cap tipus de límits. Les dones troben que aquest poder que tinc és tan excitant com els meus diners".

Donald Trump. President dels E.E.U.U

 

La 'consciència col·lectiva' es refereix a les creences i actituds morals compartides. Funciona com a aglutinant social, matriu de les consciències individuals i font dels legisladors. La seva evolució és molt lenta, només quan aquests valors compartits entren en fragant contradicció amb la realitat comencen a qüestionar-se. Difícilment el legislador pot fer res per modificar-la, sotmès ell mateix a aquests mandats quines arrels es perden en el temps. Simplement intentarà corregir quan l'aplicació d'alguna d'aquestes creences o normes morals perjudiquin els seus interessos. La consciència col·lectiva és el camp propi de les religions i altres parafernàlies culturals.

Per fer desaparèixer de la consciència col·lectiva la supremacia de l'home, será necessari molt més que lleis i normes que protegeixin la dona. És evident que, dins dels nostres caps, hi ha mandats per sobre de la pròpia llei ja que el masclisme, la supremacia masculina, segueix estant present, de forma més o menys subtil en molts casos, descarada en molts altres i de tràgiques conseqüències en massa ocasions.

Será necessari que aquesta consciència col·lectiva sigui realment elaborada pel col·lectiu, Haurem de trobar els mecanismes socials necessaris perquè sigui la pròpia experiència col·lectiva la que ens digui què és bo i què és dolent, sense que popes de cap classe, sempre al servei del més fort, tergiversin aquesta experiència.

Será necessari trobar la manera de pontejar, tal com ho fem amb la llei de la gravetat que ens encadena a terra, aquesta llei del més fort que ens encadena a la violència.

 


     
     
   
Autor/a Juan Manuel López Hernández
Tema Opinió
21.01.2018
Web