Aquesta web resta tancada en espera d'administradors agosarats. Contacta'ns
Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquesta web usa cookies. Tancar | Més informació
Tot sobre la Bisbal d'Empordà i pobles veïns
capçalera
 Trobada de cultura popular i tradicional
Dia Mundial de la PAU
Detalls del Mundial
Terrissa de la Bisbal
 Incendi a Sant Cebrià de Lladó, 08.04.11

Cerca a totbisbal


Registrar-se
Accés usuaris

Recuperar dades

L'emissora de la Bisbal d'Empordà i pobles veïns La televisió de la Bisbal d'Empordà i pobles veïns  Vols gestionar "un altre tot"? Què és guifi.net i com te'n pots beneficiar

escut  Detalls de notícies
Hemeroteca de notícies

Plantegen que l'IES la Bisbal usi aules del Margarit per a ESO des del curs 2016-2017

El Consell Escolar Municipal aprovava la proposta dijous

 ◊ LA BISBAL.- La natalitat descendia amb la crisi, i això afecta la planificació dels centres educatius. Tant és així que, al municipi, es preveu que el número d'escolars de primària baixi en els pròxims anys, i que creixi a secundària des del curs 2016-2017, dada que es mantindria alta per un període de vuit anys. La comunitat educativa acordava dijous una proposta que té el suport del director dels serveis territorials d'Ensenyament a Girona, Albert Bayot, qui la valora en positiu en haver-hi arribat "amb consens" després de mantenir quatre reunions. 

Bayot explicava a aquest mitjà que al juny es reunia amb representants del consistori i directors dels centres educatius per exposar els números del Departament. Per pal·liar la pèrdua de grups a pimària, i trobar una solució a secundària, afegia que "era fàcil des d'un despatx dir: 'mira, l'escola nova va despareixent, perquè ja no cal, i als mòduls que hi tenim allà hi posem secundària'". L'opció, de tancar l'Empordanet la descartava, i posava sobre la taula trobar una solució comuna, apuntava. 

A l'octubre, deia que les escoles Mas Clarà i Joan de Margarit plantejaven treure una línia anual seva de forma alternativa per mantenir L'Empordanet. Aquesta idea preveia que els tres centres públics de primària farien primer i segon d'ESO i els alumnes s'incorporarien a l'institut a partir de tercer d'ESO. Però es veia que es creava una divisió i estudiants dels pobles veïns farien primer d'ESO a l'institut i, els del municipi, no.

Pèrdua de línies a primària i ús d'aules del Margarit

Al Consell Escolar Municipal (CEM) celebrat dijous s'acordava una variant consistent en que totes les escoles seguirien funcionant i es traurien línies de P3 alternativament al Joan de Margarit i al Mas Clarà any a any durant quatre anys, començant pel Margarit el curs vinent. El curs següent, 2016-2017, que tocaria supressió de P3 al Mas Clarà, l'institut seguiria fent tot l'ESO i trobaria ja una segona seu d'ESO en algunes aules del Margarit. Bayot es posicionava en la reunió, i afegia que "la meva decisió és recolzar aquest consens", i demanava que constés en l'acta del CEM perquè quedés recollit al marge de canvis de govern.

Malestar per una informació mal transmesa

Una notícia publicada dimarts generava desconcert i malestar. Això activava mecanismes com accelerar la redacció de l'acta del CEM per informar les famílies, i la consigna de "no parlar-ne gaire" a la premsa. Bayot, però, declarava a totbisbal que "com que la decisió igualment és meva, m'estimo més que s'expliqui, i més si té un final feliç". Si bé és valuós saber acompanyar la comunicació, abans i després, ho hauria de ser també facilitar la tasca als qui sí dediquem hores a contrastar.

Última actualització: 22.59 h del dia 04.02.2015

Si reproduïu el contingut d'aquest article us demanem explícitament que citeu la font com a totbisbal.com, d'acord amb la llicència Creative Commons.

 Sindicació a les notícies de totbisbal    T'expliquem què és l'RSS whatsapp
totbisbal és un projecte independent compromès amb la comunitat, sense cap suport institucional.
És possible pels ajuts dels socis, empreses que s'hi anuncien i, principalment,
per la tasca no remunerada del seu equip i col·laboradors.

totbisbal.com/noticies/detallsNoticies.php?nIdNoticies=2252
totbisbal.com 2004-2022 - Plaça Major 2, 1r A - 17100-La Bisbal d'Empordà- Tel. 669505953