Aquesta web resta tancada en espera d'administradors agosarats. Contacta'ns
Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquesta web usa cookies. Tancar | Més informació
Tot sobre la Bisbal d'Empordà i pobles veïns
capçalera
 La Carbonera 2008 (12 imatges)
 Fotos de la rua de carnaval, 19.03.10
 Anecdotes de la campanya a les eleccions municipals 2011
Terrissa de la Bisbal
Dos anys sense aigua potable

Cerca a totbisbal


Registrar-se
Accés usuaris

Recuperar dades

L'emissora de la Bisbal d'Empordà i pobles veïns La televisió de la Bisbal d'Empordà i pobles veïns  Vols gestionar "un altre tot"? Què és guifi.net i com te'n pots beneficiar

escut  

Un turisme i una moto col·lideixen al carrer de l'Aigüeta de la Bisbal

Passava prop de dos quarts de sis de la tarda de dissabte

◊ LA BISBAL.- Un accident entre un vehicle amb matrícula de Bèlgica i una motocicleta obligava la policia local a donar pas alternatiu al trànsit dissabte a la tarda a la C-66 al seu pas per la ciutat, a la meitat del carrer de l'Aigüeta. Els fets tenien lloc al voltant de dos quarts de sis de la tarda. Al lloc s'hi van desplaçar una dotació de Bombers, una ambulància del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) i la patrulla de la policia local.

Segons el cap de la policia, el sergent Josep Cruz, el turisme havia estacionat en contra direcció a l'Aigüeta i en sortir -per girar cap a un aparcament a prop d'un establiment de jardineria- no va veure la moto que baixava i ambdós van col·lidir. L'ocupant d'aquesta, un jove veí de Forallac, hauria sortit volant segons testimonis, i patia ferides de caràcter lleu. L'ambulància el va traslladar a l'Hospital de Palamós per a la realització de proves més exhaustives. 

Ignasi Corney Oller
redactor@totbisbal.com - @ignasicorney
Editor i coordinador de continguts.

Última actualització: 15.51 h del dia 22.10.2017

Si reproduïu el contingut d'aquest article us demanem explícitament que citeu la font com a totbisbal.com, d'acord amb la llicència Creative Commons.


3.707 vots en el referèndum d'audoteterminació de Catalunya a la Bisbal

Un 96% dels votants locals estaven a favor del Sí

◊ REDACCIÓ.- Jornada de votació esperada a la Bisbal i pobles veïns en relació amb el referèndum d'autodeterminació de Catalunya. Tertúlies, sopars populars, passis de vídeos i altres conformaven l'acció d'una nit llarga, amb persones que anaven itinerant d'un punt a l'altre de la capital del Baix Empordà per custodiar els espais de votació. Situació similar es vivia en les poblacions veïnes. A Peratallada es canviava el punt de votació per la plaça del Castell.

A les vuit del matí Mossos arribava al centre de vot de Formació Professional, a la Bisbal. Tothom ferm. Els agents recordaven que estaran tot el dia a la zona, i alguns ciutadans els responien "nosaltres també!", i aixecaven acta. A la mateixa hora arribava l'urna a Corçà, entre aplaudiments i presa de fotografies. Cap a dos quarts de nou un helicòpter sobrevolava les proximitats de Torre Bisbal i, minuts després, la zona del tatre Mundial; el públic aplaudia. A les nou obrien els centres electorals i començava un vot que, entre cues, era manual en no haver-hi accés a Internet i no tenir accés a un cens digital.

Els problemes de connectivitat es traduïen amb dificultats a Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura. Per altra part, una possible arribada de vehicles de la Guàrdia civil i la seva arribada davant d'una empresa ceràmica de Corçà, la seva arribada davant d'un supermercat local a l'entrada del municipi i el seu retorn en direcció a Girona passant per Corçà ocasionaven pànic que obligava a suspendre el vot en diversos col·legis electorals ubicats a la Bisbal, Corçà i, almenys, Cruïlles.

La resta de la jornada s'anava succeïnt, a la tarda, sense dificultats, malgrat la por d'un retorn de les forces de seguretat portava alguns nuclis, com Sant Sadurní de l'Heura, Monells o la Bisbal, a blindar les urnes amb el vot. L'èpica del moment es vivia davant d'un tall del carrer Coll i Vehí de la Bisbal ple a vessar de gent en què l'alcalde, Lluís Sais, anunciava que s'havien tancat tots els col·legis abans per blindar el vot i fer el recompte, i que es donarien els resultats a les vuit del vespre. 

La plaça del Castell seria l'escenari en què s'aniria concentrant tothom tot escoltant discursos entre xiulets de Mariano Rajoy i Pedro Sánchez en una pantalla gegant que emetia el senyal de TV3. A la fi, pujaven dalt de l'escenari els regidors del govern i s'explicava uns resultats de 3.707 vots emesos de 6.956 electors convocats, 3.564 sí's, 88 no's, 17 vots en blanc i 38 de nuls. Sais, a més, feia un reconeixement a l'esforç i dedicació dels voluntaris i diverses persones, i recordava els ferits durant el dia d'avui en altres punts de Catalunya.
 
Temes relacionats

Piulada amb les accions de protecció dels col·legis electorals

Ignasi Corney Oller
redactor@totbisbal.com - @ignasicorney
Editor i coordinador de continguts.

Última actualització: 19.04 h del dia 09.10.2017

Si reproduïu el contingut d'aquest article us demanem explícitament que citeu la font com a totbisbal.com, d'acord amb la llicència Creative Commons.


L'alcalde de la Bisbal, Lluís Sais, s'acull al dret a no declarar pel referèndum

Rebia recolzament ciutadà, d'ERC, i d'altres grups municipals

◊ LA BISBAL.- L'alcalde de la ciutat, Lluís Sais, compareixia aquest dijous al Palau de Justícia de Girona després que dimarts 19 de setembre rebés la citació com un més dels alcaldes catalans investigats per la Fiscalia per un presumpte delicte de desobediència, prevaricació i malversació de cabals públics en relació amb el referèndum convocat pel pròxim 1 d'octubre. Rebia el suport d'unes 200 persones abans d'entrar, entre ells regidors dels grups municipals d'ERC, de la CUP i de Compromís-PDeCAT

Abans de marxar a Girona, tenia lloc una concentració a la plaça de l'Ajuntament de la Bisbal a la que que assistia un centenar de persones. Minuts més tard alguns es dirigien a peu a agafar un autobús organitzat per la secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya que sortia de la plaça Carreras Dagas.

Sais compareixia a les deu del matí. Si bé s'acollia al seu dret de negar-se a declarar, aquest mitjà hi intentava parlar per recollir les seves impressions i conèixer com valorava la situació. L'alcalde agraïa, abans de sortir de la Bisbal, sentir-se acompanyat per la població i afegia que "molt probablement haurem de continuar sortint al carrer, perquè el carrer és el terreny on nosaltres guanyarem aquest procés que hem iniciat i la nostra llibertat, la llibertat de poder decidir el nostre futur lliurement". El batlle va signar el 7 de setembre el decret de suport al referèndum, aprovat també en ple extraordinari.

Aquest mitjà contactava també amb els alcaldes de Forallac, Josep Sala, i de Cruïlles, Salvi Casas, els quals manifestaven que de moment encara no havien rebut la citació per comparèixer davant de la Fiscalia. Sala deia que problablement han començat pels consistoris més grans, i afegia, amb humor, que està "en llista d'espera". totbisbal tractava de comunicar també amb l'alcaldessa de Corçà, Carme Güell.

Suport de la Diputació de Girona als alcaldes

Si bé només han declarat els alcaldes baixempordanesos de Palafrugell i de la Bisbal, a la província en són alguns més. En aquest sentit, el president de la Diputació, Pere Vila, expressava en el plenari de dimarts el suport de l'ens als 222 ajuntaments gironins, idea que secundaven la resta de grups, i la seva posició contrària a l'ús de l'estat de dret "contra els interessos de la ciutadania".

Temes relacionats

Concentració de suport a l'alcalde de la Bisbal (vídeo) 
Empaperem la Bisbal (vídeo)

Ignasi Corney Oller
redactor@totbisbal.com - @ignasicorney
Editor i coordinador de continguts.

Última actualització: 22.05 h del dia 21.09.2017

Si reproduïu el contingut d'aquest article us demanem explícitament que citeu la font com a totbisbal.com, d'acord amb la llicència Creative Commons.


El curs 2017-2018 comença amb uns 2.300 alumnes a la Bisbal d'Empordà

Prop de 500 escolars fan Infantil i Primària als pobles veïns

◊ REDACCIÓ.- El curs 2017-2018 començava aquest dimarts amb normalitat a la Bisbal i pobles veïns, i amb unes dades de població escolar similars a les del curs passat. A la Bisbal, l'escola Empordanet estrena sisè de primària, el que suposa que aquest curs en sortirà la primera promoció d'estudiants; a l'estiu s'hi feien treballs que suposaven, entre altres, la construcció d'una pista de joc. També a l'escola Joan de Margarit s'han fet reformes consistents en canviar obertures, refer la instal·lació elèctrica i treballs de pintura, deia la seva directora, Cati Casademont. A Corçà, l'Ajuntament ha fet obres a l'escola per comunicar les aules, si bé ha actuat també en el terra i la façana exterior.

És tònica general de tots els centres que es vagin incorporant alumnes durant el curs. En el cas dels de Primària de la Bisbal, seran repartits per centres d'acord amb els criteris de l'Oficina Municipal d'Escolarització (OME).

D'acord amb les dades de començament de curs, s'observa un increment d'alumnes a la llar d'infants El Tren Petit sense que això suposi una afectació a les llars d'infants més pròximes, ja que aquestes escoles infantils es mantenen o augmenten les matriculacions. S'observa una lleugera davallada d'alumnes a l'institut, si bé es manté en els 900 alumnes -amb un claustre de 90 professors- i hi ha un creixement d'alumnat a les escoles dels pobles veïns. Les xifres a l'àrea es mantenen estables amb tendència a l'alça els últims dos cursos respecte d'anteriors.

Hem sistematitzat les dades en la taula següent:

Centre educatiu
Alumnes 2016-2017
Alumnes 2017-2018
Diferencial
Llar d'infants El Tren Petit 86101+15
Escola Joan de Margarit400390-10
Escola Mas Clarà418409-9
Escola Empordanet120 (fins a cinquè de primària)166+46
Escola Cor de Maria343 (71 a infantil, 170 a primària i 102 a ESO)333 (65 a infantil, 162 a primària i 106 a ESO)-10
INS la Bisbal950897 (129  a 1r d'ESO, 142 a 2n d'ESO, 129 a 3r d'ESO i 108 a 4t d'ESO, 120 a 1r de BAT, 130 a 2n de BAT, 29 de Cicle Administratiu de Grau mitjà i 44 a Atenció a les persones en situació de dependència, 17 en el Cicle de grau mitjà de terrisseria, 49 en el Cicle superior d'integració social)-53
Total la Bisbal 2.3172.296-21
Llar d'infants El Molinet (Monells)1518+3
Llar d'infants de Corçà2635+9
Llar d'infants de Fonteta 35350
CEIP de Cruïlles 58580
CEIP de Sant Sadurní44440
CEIP de Vulpellac151159+8
CEIP Rodonell de Corçà138136-2
Total pobles veïns 467485+18
Total àrea totbisbal 2.7842.781-3

 
Temes relacionats

Plantegen que l'IES la Bisbal usi aules del Margarit per a ESO des del curs 2016-2017 
Es manté la davallada d'alumnes a les escoles de la Bisbal el curs 2014-2015 

Ignasi Corney Oller
redactor@totbisbal.com - @ignasicorney
Editor i coordinador de continguts.

Última actualització: 18.57 h del dia 13.09.2017

Si reproduïu el contingut d'aquest article us demanem explícitament que citeu la font com a totbisbal.com, d'acord amb la llicència Creative Commons.


L'Ajuntament de la Bisbal vol fer treballs de manteniment als 'pisos dels mestres'

El Centre de Recursos Pedagògics (CRP) hi és des del 1983

◊ LA BISBAL.- L'Ajuntament preveu obres de manteniment en l'edifici dels antics pisos dels mestres, al carrer del Morró. Les dependències acullen equipaments com el Servei Educatiu del Baix Empordà (SEBE) i l'emissora municipal. Els treballs contemplen actuar sobre la façana nord, a més d'una neteja a pressió i de fongs, i l'arrebossat i pintura de les parets. Les empreses que es vulguin presentar a la licitació tenen fins al 26 de setembre.

El pressupost de sortida és de 57.819,56 euros sense IVA. Aquests treballs són només dues fases del total dels treballs previstos en el projecte o Memòria de l'obra.

La voluntat de fer reformes en l'edifici, construït el 1968, contrasta amb la situació que es vivia fa un parell d'anys. El Centre de Recursos Pedagògics (CRP) porta des de l'any 1983 en aquesta ubicació i actualment ocupa els quatre habitatges de la planta baixa. Per aquest motiu, Martí Ristol, director del SEBE, deia que es va demanar una acció a l'Ajuntament, i s'havia especulat amb una possible marxa d'aquest servei comarcal a Palafrugell, però afegia que tenen intenció de seguir a la capital baixempordanesa. Segons explicava, els últims mesos s'han fet tasques de manteniment dins de les oficines, i treballs de pintura, a més d'actuar en les finestres. 

Aquest mitjà es posava en contacte amb el regidor d'Ensenyament, Enric Marquès, per completar la informació, però no atenia la trucada. 

Temes relacionats

El Servei Educatiu del Baix Empordà (SEBE) es podria traslladar a Palafrugell 


Última actualització: 18.03 h del dia 13.09.2017

Si reproduïu el contingut d'aquest article us demanem explícitament que citeu la font com a totbisbal.com, d'acord amb la llicència Creative Commons.

totbisbal és un projecte independent compromès amb la comunitat, sense cap suport institucional.
És possible pels ajuts dels socis, empreses que s'hi anuncien i, principalment,
per la tasca no remunerada del seu equip i col·laboradors.

totbisbal.com/noticies/noticies.php
totbisbal.com 2004-2022 - Plaça Major 2, 1r A - 17100-La Bisbal d'Empordà- Tel. 669505953